Is er nú crisis? Bel:
0800 2000

Huiselijk geweld is strafbaar. Het komt voor in alle lagen van de bevolking en leidt tot lichamelijke en psychische klachten. Huiselijk geweld bouwt zich geleidelijk op. Het begint vaak met jaloezie, kleine vernederingen en bedreigingen en gaat van kwaad tot erger. Het geweld wordt steeds ernstiger. Je raakt geïsoleerd en wordt steeds afhankelijker van de dader.

Het is vaak moeilijk om over situaties van misbruik en geweld te praten. Toch is het belangrijk om hulp te zoeken. Huiselijk geweld stopt niet vanzelf. Erover praten is een eerste stap in de richting van een oplossing. Als dat onmogelijk is in je directe omgeving, is het verstandig om professionele hulp te zoeken. 

Het kan zijn dat je zorgen hebt over de veiligheid van iemand in je omgeving. Voor informatie, advies, of in geval van crisis kun je terecht bij Veilig Thuis Twente

Op de website van de Rijksoverheid "Ik vermoed Huiselijk Geweld", staat veel informatie over wat je kunt doen als je vermoedens hebt van Huiselijk Geweld.

Kadera is een organisatie die gespecialiseerd is in het bieden van hulp bij huiselijk geweld. Ze bieden opvang, begeleiding en hulp thuis.

Je kunt ook contact opnemen met de politie via 0900-8844. Je kunt een afspraak maken met iemand van de afdeling Huiselijk Geweld om informatie te krijgen over mogelijkheden van aangifte etc.

Slachtofferhulp Nederland biedt ondersteuning aan slachtoffers en nabestaanden om hun leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. Ze bieden emotionele hulp, begeleiding in het strafproces en hulp bij een evt. schadevergoeding.

Wijkcoach

Wijkteams Enschede heeft een stedelijk team dat gespecialiseerd is in huiselijk geweld. Zij werken nauw samen met politie, Veilig Thuis Twente en justitie.

Een wijkcoach gaat met je in gesprek en luistert naar je verhaal. Er wordt een plan gemaakt om de veiligheid te waarborgen. Het kan ook zijn dat het huiselijk geweld is gestopt, maar dat je ondersteuning wilt om je weer op de toekomst te richten en het geweld te verwerken.

Er zijn ook verschillende groepen die je helpen om het geweld te verwerken:

  • Gericht op de toekomst is een groep voor vrouwen vanaf 22 jaar die geweld in hun relatie hebben meegemaakt.
  • "Piep" zei de Muis is een groep voor kinderen van 4 t/m 7 jaar die thuis spanning of stress meemaken of hebben meegemaakt.
  • Billy Boem is een groep voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die thuis spanning of stress meemaken of hebben meegemaakt.

wijkcoach_klein_man_paars.png
Wil je met iemand praten?
Neem contact op met een wijkcoach
Stel een vraag
We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.