Liever bellen?
053-4817900
Loverboys
Meer informatie
thema_loverboys.png

Loverboys en lovergirls zijn mensenhandelaren, zij gebruiken en misbruiken mannen en vrouwen in hun eigen voordeel.

thema_loverboys.png

Loverboys zijn ook actief in Twente. De kans is aanwezig dat jongeren in aanraking komen met loverboypraktijken: binnen school, het uitgaansleven, hangplekken, internet en social media. Zowel in de grote steden als in de omliggende dorpen.

Loverboys zijn mensenhandelaren! 

Veelal zijn het jongens/mannen die meisjes/vrouwen verleiden, afhankelijk maken en ze gebruiken voor prostitutie, drugs runnen, heling, diefstallen en het afsluiten van leningen en abonnementen. Dit wordt ook wel uitbuiting genoemd.

Ook jongens/mannen kunnen uitgebuit worden!

STOP UITBUITING NU

Heb je zorgen? Denk je dat er iemand mogelijk betrokken is bij loverboyproblematiek- en/of mensenhandel? Wil je informatie, advies of consultatie? 

Aarzel niet en neem contact op met stopuitbuiting.nu

Telefonisch zijn ze bereikbaar op telefoonnummer: 06-10 22 39 29

Maandag: 9.00 - 13.00 uur

Dinsdag: 13.00 - 17.00 uur

Woensdag: 13.00 - 17.00 uur

Donderdag: 13.00 - 17.00 uur

Vrijdag: 9.00 - 13.00 uur

Acute situatie

Bel met de politie op 0900-8844

of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl

vragen_groot.png
Veelgestelde vragen over loverboys
Ik heb het vermoeden dat mijn kind in contact is met een loverboy, wat nu?

 

Ik heb het vermoeden dat mijn kind in contact is met een loverboy, wat nu?

Je maakt je grote zorgen. Belangrijk is nu dat je je kind niet veroordeeld, in contact blijft en laat weten dat hij/zij altijd bij je terecht kan. Ga na wat er veranderd is, waarom je deze zorgen hebt en bel met het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente om met professionals na te gaan of er sprake is van loverboyproblematiek en wat er gedaan kan worden. 

Ik zit klem, wat moet ik doen?

 

Ik zit klem, wat moet ik doen?

Is er iemand in je omgeving die je kan vertrouwen? Het is belangrijk om met iemand te praten, bijvoorbeeld een goede vriendin, iemand op school of familie. Blijf er niet alleen mee zitten! 

Je kunt ook altijd bellen met het Meldpunt loverboyproblematiek Twente. Zij kijken met jou wat er aan de hand is en wat er gedaan kan worden.

Wat zijn loverboys en hoe gaan ze te werk?

 

Wat zijn loverboys en hoe gaan ze te werk?

Een loverboy is meer dan zomaar een fout vriendje. Veelal zijn het jongens/ mannen die meisjes/vrouwen verleiden, afhankelijk maken en ze gebruiken voor prostitutie, drugs runnen, heling, diefstallen en het afsluiten van leningen en abonnementen. Dit wordt ook wel uitbuiting genoemd. 

Ook jongens/mannen kunnen uitgebuit worden. 

In principe kan iedere man of vrouw, jongen of meisje slachtoffer worden van een loverboy. Ook zijn er lovergirls, die jongens uitbuiten of (en dat gebeurt vaker) actief meiden ronselen. Loverboys en lovergirls zijn mensenhandelaren: zij gebruiken en misbruiken mannen en vrouwen tot hun eigen voordeel.

Op de website van het Meldpunt loverboyproblematiek Twente vind je veel informatie, kun je lezen wat het meldpunt doet en hoe je contact kunt leggen. 

Ik heb vermoedens van loverboyproblematiek in mijn omgeving, waar kan ik terecht?

 

Ik heb vermoedens van loverboyproblematiek in mijn omgeving, waar kan ik terecht?

Wil je weten of je vermoedens kloppen? Wil je informatie of advies?  Aarzel niet en neem contact op met het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente. Samen kunnen we kijken wat er aan de hand is en wat er gedaan kan worden. 

Toon meer vragen
wijkcoach_klein_man_paars.png
Staat je vraag er niet bij?
Vraag het wijkteam!
Stel een vraag

Vanwege vertrouwelijke informatie wordt onze reactie via Jouw Omgeving verstuurd. Je ontvangt per e-mail een link om je account te activeren. Er zijn geen kosten aan verbonden.

We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.