Liever bellen?
0800 2000
Mensenhandel
Meer informatie
thema_loverboys.png

Mensenhandel komt overal voor, ook in Twente. Het is een verzamelnaam voor situaties waarin iemand door een ander wordt uitgebuit.

thema_loverboys.png

Je kunt op allerlei manieren in aanraking komen met mensenhandel: binnen school, het uitgaansleven, hangplekken, werk, internet en social media. Zowel in de grote steden als in de omliggende dorpen.

Er zijn vier vormen van mensenhandel:

Seksuele uitbuiting

Gedwongen seks, waar iemand anders aan verdient. Onder ‘seks’ valt ook alles wat daarmee te maken heeft, zoals seksuele handelingen of filmpjes maken.

Arbeidsuitbuiting

Dwang en uitbuiting op het gebied van werk. Zoals een te laag loon, te lange werktijden of slechte omstandigheden.

Criminele uitbuiting

Gedwongen worden iets strafbaars te doen, waar iemand anders aan verdient. Zoals stelen of drugs verkopen.

Orgaanhandel en gedwongen draagmoederschap

Gedwongen een orgaan afstaan (bijvoorbeeld een nier). Of gedwongen een baby krijgen voor iemand anders.

Kenniscentrum Mensenhandel Twente
Heb je zorgen? Denk je dat er iemand mogelijk betrokken is bij mensenhandel of ben jij zelf slachtoffer? Wil je informatie, advies of consultatie? 

Aarzel niet en neem contact op met Kenniscentrum Mensenhandel Twente.

Telefonisch zijn ze bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur op 053 – 4876665.

Acute situatie
Bel 112 of direct met de politie op 0900-8844

of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl

vragen_groot.png
Veelgestelde vragen over loverboys
Ik heb het vermoeden dat mijn kind slachtoffer is van mensenhandel, wat nu?
Ik heb het vermoeden dat mijn kind slachtoffer is van mensenhandel, wat nu?

Je maakt je grote zorgen. Belangrijk is nu dat je je kind niet veroordeeld, in contact blijft en laat weten dat hij/zij altijd bij je terecht kan. Ga na wat er veranderd is, waarom je deze zorgen hebt en bel met het Kenniscentrum Mensenhandel Twente om met professionals na te gaan of er sprake is van seksuele/criminele uitbuiting, arbeidsuitbuiting, orgaanhandel of gedwongen draagmoederschap en wat er gedaan kan worden. 

Ik zit klem, wat moet ik doen?
Ik zit klem, wat moet ik doen?

Is er iemand in je omgeving die je kan vertrouwen? Het is belangrijk om met iemand te praten, bijvoorbeeld een goede vriendin, iemand op school of familie. Blijf er niet alleen mee zitten! 

Je kunt ook altijd bellen of mailen met het Kenniscentrum Mensenhandel Twente. Zij kijken met jou wat er aan de hand is en wat er gedaan kan worden. Besef dat je niet de enige bent in deze situatie en dat er een uitweg is als je hulp zoekt.

Wat zijn loverboys en hoe gaan ze te werk?
Wat zijn loverboys en hoe gaan ze te werk?

Een loverboy is meer dan zomaar een fout vriendje. Veelal zijn het jongens/mannen die meisjes/vrouwen verleiden. Ze maken hen afhankelijk en gebruiken ze voor prostitutie, drugs runnen, heling, diefstallen en het afsluiten van leningen en abonnementen. Dit wordt ook wel uitbuiting genoemd en valt onder mensenhandel.

Ook jongens/mannen kunnen uitgebuit worden. 

In principe kan iedere man of vrouw, jongen of meisje slachtoffer worden van een loverboy. Ook zijn er lovergirls, die jongens uitbuiten of (en dat gebeurt vaker) actief meiden ronselen. Loverboys en lovergirls zijn mensenhandelaren: zij gebruiken en misbruiken mannen en vrouwen voor hun eigen voordeel.

Op de website van het Kenniscentrum Mensenhandel Twente vind je veel informatie, kun je lezen wat het Kenniscentrum doet en hoe je contact kunt leggen. 

Ik heb vermoedens van mensenhandel in mijn omgeving, waar kan ik terecht?
Ik heb vermoedens van mensenhandel in mijn omgeving, waar kan ik terecht?

Wil je weten of je vermoedens kloppen? Wil je informatie of advies?  Aarzel niet en neem contact op met het Kenniscentrum Mensenhandel Twente. Samen kunnen we kijken wat er aan de hand is en wat er gedaan kan worden. 

Toon meer vragen
wijkcoach_klein_man_paars.png
Staat je vraag er niet bij?
Vraag het wijkteam!
Stel een vraag

Vanwege vertrouwelijke informatie wordt onze reactie via Jouw Omgeving verstuurd. Je ontvangt per e-mail een link om je account te activeren. Er zijn geen kosten aan verbonden.

We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.