Liever bellen?
0800 2000

Werk

Het is fijn om een daginvulling te hebben. Het geeft een goed gevoel en je kunt doen waar je goed in bent. Een leuke baan kan je energie geven. Bij het vinden van een leuke baan hoort ook een sollicitatiebrief en een CV (Curriculum Vitea). Met behulp van wat informatie en tips kun je deze zelf opstellen. Een baan vinden kan via uitzendbureaus, vacatures in de krant of online. 

Als er problemen zijn op je werk, dan kan dit je werkplezier verminderen. Soms lukt het je niet om hier zelf uit te komen. Je kunt de hulp van een collega of van je werkgever inroepen. Voelt dit niet prettig? Sommige organisaties hebben een maatschappelijk werker in dienst. Als je dreigt uit te vallen dan kun je via je werkgever in contact komen met een bedrijfsarts.

Een wijkteammedewerker kan met je in gesprek gaan om te onderzoeken wat maakt dat het minder goed gaat en hoe je weer met een prettiger gevoel naar je werk kunt gaan. Je kunt je ook aanmelden voor Online hulp vanuit het wijkteam.

Vrijwilligerswerk

Je kunt om verschillende redenen kiezen voor vrijwilligerswerk in Enschede. Bijvoorbeeld omdat het plezier geeft, omdat je iets voor anderen wilt betekenen, om andere mensen te ontmoeten, of als stap richting betaald werk. Wat je reden ook is om onbetaald werk te doen, vrijwilligers zijn onmisbaar!

Vrijwilligerswerk kun je bij verschillende instanties doen. Je kunt de websites van verschillende organisaties bezoeken om te kijken of er vacatures zijn. 

M-Pact is een overkoepelende organisatie in Enschede die vrijwilligers bemiddelen en ondersteunen. M- Pact heeft een vacaturebank waar je vrijwilligerswerk kunt zoeken wat bij je past.

wijkcoach_klein_man_paars.png
Staat je vraag er niet bij?
Vraag het wijkteam!
Stel een vraag
We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.