Liever bellen?
053-4817900

Soms lukt het niet om zelfstandig te wonen en heb je hier ondersteuning bij nodig. 

Training

We bieden een training Zelfstandig wonen. Het doel van de training is om beter voorbereid te zijn op het (begeleid) zelfstandig wonen of deelnemers die al (begeleid) zelfstandig wonen, handvatten te geven zodat je zelf zo goed mogelijk kunt wonen.

Begeleid (zelfstandig) Wonen

Het kan prettig zijn dat iemand af en toe bij je langskomt en je op weg helpt wanneer je zelfstandig woont. Er zijn verschillende mogelijkheden om, zo lang als mogelijk, zo zelfstandig mogelijk te blijven. Soms heb je meer ondersteuning nodig en wil je een beroep op begeleiding kunnen doen. 

Het wijkteam gaat met je in gesprek over wat je zelf kan met hulp van je omgeving en welke ondersteuning je nog aanvullend nodig hebt. Een medewerker van het wijkteam kan meedenken over mogelijkheden.

Indien je een WMO indicatie krijgt voor intensievere begeleiding of begeleid wonen is er sprake van een eigen bijdrage. Het CAK berekent en int deze bijdrage. Je kunt een proefberekening maken van deze bijdrage.

Beschermd Wonen

Als je niet meer in staat bent om zelfstandig te wonen en in een instelling moet wonen kan het zijn dat je in aanmerking komt voor beschermd wonen. 

Cimot

Cimot is de centrale toegang tot beschermd wonen in Twente voor mensen met psychische of psycho-sociale problemen. Bekijk de checklist of je in aanmerking komt voor beschermd wonen vanuit het Cimot.

Wet Langdurige Zorg (WLZ)

Je komt in aanmerking voor de WLZ als je de rest van je leven 24 uur per dag toezicht of zorg in de nabijheid nodig hebt. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) onderzoekt of dit zo is. Je kunt een aanvraag doen via het CIZ

Indien je een WLZ indicatie krijgt is er sprake van een eigen bijdrage. Het CAK berekent en int deze bijdrage. Je kunt een proefberekening maken van deze bijdrage.

Voor meer informatie over de WLZ, zie hieronder:

Hervorming Langdurige Zorg

Passende Zorg in de WLZ

wijkcoach_klein_man_paars.png
Heb je een vraag?
We helpen je graag
Stel een vraag


We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.