Liever bellen?
053-4817900

In Enschede zijn verschillende woningbouwverenigingen die woningen aanbieden. Om in aanmerking te komen voor een andere woning moet je je inschrijven bij de woningbouwvereniging(en).

Bijna altijd wordt gewerkt met een lotingssysteem. Veel en breed reageren is van belang als je snel een woning wilt vinden.

Op www.woninghuren.nl vindt je het aanbod van de 3 eerst genoemde woningbouwverenigingen.

Huurtoeslag

Als je een minimuminkomen hebt kun je in aanmerking komen voor huurtoeslag. Dit is een bijdrage in de huur en wordt uitbetaald door de Belastingdienst. Je kunt een proefberekening maken. Wanneer je hulp nodig hebt bij het aanvragen van huurtoeslag kun je naar het Formulierenadviespunt.

PIN verklaring

Wanneer je een participatiewet-uitkering hebt en buiten de gemeente Enschede woont en je naar Enschede wilt verhuizen dan heb je een PIN (Project Instroom Nieuwe inwoners) verklaring nodig. Je kunt deze verklaring aanvragen bij de gemeente Enschede via 053-4817800. Een medewerker van de gemeente gaat dan met je in gesprek om te kijken of je in aanmerking komt voor deze verklaring. Woningbouwverenigingen vragen ook om deze verklaring.

Wijkteam

We werken samen met woningbouwverenigingen in Enschede. Wanneer er sprake is van overlast of huurachterstand kan de bewoner of woningbouwvereniging een wijkcoach vragen om mee te denken naar mogelijkheden.

wijkcoach_klein_vrouw.png
Kom je er niet uit?
Neem contact op met een wijkcoach
Stel een vraag
We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.