Is er nú crisis? Bel:
053 - 48 17 900

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Het roept heftige emoties op, zoals teleurstelling, boosheid en verdriet. Als er kinderen bij betrokken zijn, wordt het nog ingewikkelder. Je blijft als ouders met elkaar verbonden. Tegelijkertijd moet je afstand van elkaar gaan nemen.

Lang proces

Je gaat niet van de ene op de andere dag scheiden. Daar gaat een proces aan vooraf waarbij je relatie of huwelijk steeds meer barsten vertoont. De redenen voor een scheiding zijn verschillend. Het betekent in ieder geval dat je verwachtingen niet zijn uitgekomen.

Als je op het punt staat om daadwerkelijk te gaan scheiden, dan komt er veel op je af. Je kunt allerlei vragen over of problemen krijgen met bijvoorbeeld wonen, geld en omgang. Loes heeft in de wegwijzer scheiding informatie verzameld waar je terecht kunt voor vragen, begeleiding of hulp voor jou en evt. kinderen.

Steun uit je omgeving

Steun van mensen in je omgeving is belangrijk. Ze kunnen je opvangen op moeilijke momenten. Soms wordt het door je omgeving ook extra moeilijk, bijvoorbeeld als je vrienden kiezen voor de kant van je ex-partner of als vrienden niet meer van zich laten horen. Als praten met je vrienden of familie niet voldoende helpt, dan kan het een goed idee zijn professionele hulp in te schakelen. Hiervoor kun je terecht bij Wijkteams Enschede.

Wijkteam

Een wijkcoach gaat met je in gesprek over je situatie en onderzoekt samen wat mogelijke oplossingen of strategieën zijn om de problemen te verminderen.

We hebben ook groepen voor kinderen in echtscheidingssituaties (KIES).

In onze online cliëntomgeving "Jouw Omgeving", kun je zelf aan de slag met de zelfhulpmodule "Scheiding". Voor meer informatie en een account klik hier. 

wijkcoach_klein_vrouw.png
Kom je er niet uit?
Neem contact op met een wijkcoach
Stel een vraag
We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.