Liever bellen?
0800 2000

Er zijn een aantal organisaties waar je informatie en advies kunt krijgen over opvoeden en opgroeien.

Consultatiebureau

Het consultatiebureau volgt je kind van 1-4 jaar in de ontwikkeling en groei. Hier kun je ook terecht met opvoedingsvragen. Bijvoorbeeld met vragen over voeding, slaapritme, gedrag en veiligheid. 

Loes

Loes is een website met informatie en tips bij de opvoeding van je kinderen. Op de website vind je bijvoorbeeld een blog van andere ouders, maar je vindt er ook trainingen en cursussen die je kunt volgen. Je kunt via de website vragen stellen maar er zijn ook inlooppunten waar je informatie kunt vragen.

Kindertelefoon

De Kindertelefoon is er voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar. Kinderen kunnen  bellen met de Kindertelefoon op 0800-0432. Daarnaast is het ook mogelijk om op de website te chatten, informatie krijgen en aan een forum deelnemen om ervaringen te delen.

Schoolwijkcoach

Aan iedere peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, basisschool en voortgezet onderwijs in Enschede zijn schoolwijkcoaches verbonden. Zij kunnen je helpen met vragen over opvoeding, maar ook helpen met moeilijkheden op school. Vraag bij de betreffende school naar de schoolwijkcoach.

Alifa

Alifa heeft in samenwerking met de gemeente Enschede een uitgebreid aanbod van programma’s en cursussen. Zo is er stedelijk het volgende aanbod:

  • Aanstaande moeder groep
  • Jonge moeders groep (tot 23 jaar)
  • Opvoedingsondersteuning

Op stadsdeelniveau heeft Alifa ook een breed aanbod zoals, spel aan huis, ontmoetingsgroepen 0-4 jaar, 4-12 jaar, Triple P (pubers), cursus opvoeding in twee culturen, cursus samen door de puberteit, cursus drukke kinderen, cursus peuters in zicht en nog veel meer. Kijk hier om te zien wat Alifa te bieden heeft.

Home Start

Zij bieden vrijwilligers die een dagdeel in de week een gezin ondersteuning met minstens één kind onder de 7 jaar. Deze ondersteuning is kosteloos. Kijk hier voor meer informatie.

Mamma café

Alle zwangere ouders en ouders met een baby tot 1 jaar hebben de mogelijkheid het mama café te bezoeken. Het is een ontmoetingsplek voor zwangeren en pas geworden ouders. Er is een lactatiedeskundige of een JGZ verpleegkundige aanwezig. Elke week is het mama café geopend op dinsdag van 10.00 – 11.30 uur bij Felini, Bolwerkstraat 2. Wil je hier meer over weten, klik dan op deze link.

Kindpakket

Alle kinderen in Enschede moeten kunnen mee doen aan belangrijke dingen zoals sport, schoolreisje of muziekles. Dit is echter niet vanzelfsprekend. 1 op de 8 kinderen groeit op in armoede. Daarom is er in Enschede het Kindpakket, voor oa een fiets, bijles zwemles etc.

Wijkteam

Kom je er zelf of met hulp van bovenstaande organisaties niet uit? Dan kun je contact zoeken met het wijkteam. Je kunt je aanmelden voor online hulp of online je vraag stellen. Een wijkteammedewerker kan samen met jou en je gezin meedenken over de punten waarop jullie moeilijkheden ervaren, en gaat kijken naar de krachten binnen jullie gezin.

Het wijkteam biedt ook cursussen en groepen voor kinderen en ouders:

wijkcoach_klein_vrouw.png
Kom je er zelf niet uit?
Vraag het wijkteam!
Stel een vraag

Vanwege vertrouwelijke informatie wordt onze reactie via Jouw Omgeving verstuurd. Je ontvangt per e-mail een link om je account te activeren. Er zijn geen kosten aan verbonden.

We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.