Liever bellen?
0800 2000

Er zijn veel verschillende klachten die je kunt hebben zoals slapeloosheid, overgewicht/ondergewicht, motorische problemen, gehoor problemen, visuele problemen of je mist een ledemaat. Lichamelijke klachten kunnen ervoor zorgen dat je onzeker voelt of dat je (tijdelijk) niet in staat bent om voor jezelf te zorgen.

Praktische ondersteuning

Familie, buren, vrienden of anderen uit je netwerk kunnen je mogelijk ondersteunen bij praktische dingen die niet meer gaan door je klachten.

Wanneer het niet meer lukt om zelf huishoudelijke taken uit te voeren, bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname of een blijvende beperking, kun je hulp vragen. Misschien zijn er mensen in je omgeving die ondersteuning kunnen bieden of kun je zelf een schoonmaakster inhuren, bijvoorbeeld via de Witte Werkster.

Soms is het mogelijk om vanuit de Gemeente Enschede een indicatie te krijgen voor hulp in het huishouden.

Kijk onderstaand filmpje om te zien hoe hulp in de huishouding in Enschede werkt.

Andere ondersteuning, bijvoorbeeld begeleiding, aanpassingen in de woning, gehandicaptenparkeerkaart, vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Een wijkteammedewerker kan met je onderzoeken welke praktische belemmeringen je ervaart door de lichamelijke klachten en welke oplossingen mogelijk zijn. Maak een afspraak via de Front Office 053-4817900.

Acceptatie en verwerking

Het kan erg moeilijk zijn om te accepteren dat je minder mobiel bent en je leven anders moet inrichten. Het is belangrijk om met mensen in je omgeving hierover te praten.

Het kan prettig zijn om met iemand van buitenaf te praten over je situatie en hulp te krijgen om een nieuwe balans te vinden. Een wijkteammedewerker kan met je werken aan acceptatie en verwerking van je lichamelijke klachten.

Je kunt in Jouw Omgeving de zelfhulpmodule "Chronische aandoening" volgen. Hier krijg je tips en oefeningen om te leren omgaan met je ziekte. Klik hier om je aan te melden voor een account in Jouw Omgeving

wijkcoach_klein_man_blauw.png
Staat je vraag er niet bij?
Vraag het wijkteam!
Stel een vraag

Vanwege vertrouwelijke informatie wordt onze reactie via Jouw Omgeving verstuurd. Je ontvangt per e-mail een link om je account te activeren. Er zijn geen kosten aan verbonden.

We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.