Liever bellen?
053-4817900

NAH

Het hebben van niet aangeboren hersenletsel (NAH) overkomt je. Het is ontstaan in de loop van het leven: zuurstofgebrek bij of na geboorte, ziekte, ongeluk, hersenschudding of kneuzing, Cerebro Vasculair Accident (CVA), epilepsie etc.  

Belemmeringen door NAH worden vaak zichtbaar in relatie met anderen; op school, op je werk en contacten met andere mensen. Omdat het vaak niet zichtbaar is zul je regelmatig in situaties zitten waarin jij je niet begrepen voelt. Je doet enorm je best en dan nog gaat het moeizaam of lukken dingen niet. 

Je hebt ondersteuning en vooral erkenning nodig. Dat iets moeilijk voor je is komt voort uit onkunde en absoluut niet uit onwil! Het is belangrijk dat je omgeving op de hoogte is en begrip heeft. Belangrijk is dat zij begrijpen dat er sprake is van een beperking. 

Hoe de gevolgen NAH eruit zien is verschillend per persoon. Hierbij horen verschillende ondersteuningsbehoeften, de zorg moet op maat gemaakt worden.

Zoek je meer informatie over niet aangeboren hersenletsel? Klik dan hier.

Hulp 

Heb je het vermoeden dat er sprake is van NAH, vraag dan de huisarts om advies. Mocht er meer ondersteuning nodig zijn dan kan het Wijkteam hierover advies geven en waar nodig passende ondersteuning inzetten.

Als mantelzorger van iemand met NAH kun je uit balans raken. SMD biedt de cursus Mantelzorger in Balans en een brussencursus aan kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar die broer of zus hebben met een ziekte of beperking. 

wijkcoach_mobile_man_paars.png
Wil jij je verhaal kwijt?
Neem contact op
Stel een vraag

Vanwege vertrouwelijke informatie wordt onze reactie via Jouw Omgeving verstuurd. Je ontvangt per e-mail een link om je account te activeren. Er zijn geen kosten aan verbonden.

We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.