Is er nú crisis? Bel:
0800 2000

Wijkteam

Vanuit Wijkteams Enschede worden er verschillende trainingen aangeboden. Het aanbod is breed maar er zijn een tweetal trainingen die specifiek voor mantelzorgers interessant kunnen zijn. De trainingen zijn kosteloos.


Cursus 'Mantelzorger in balans'

Deze training is bedoelt voor mantelzorgers van 20 jaar en ouder die graag het zorgen voor de naaste en het zorgen voor jezelf in balans willen brengen. Tijdens de training worden er ervaringen met andere gedeeld die begrijpen wat het betekent om voor iemand te zorgen.

mantelzorg.PNG

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur, die eens per 3 weken plaatsvinden. Kijk hier voor meer informatie.


Cursus 'Rouw en verlies'

Er komt een moment dat je afscheid moet nemen van je naaste en daar kun je veel hinder van ondervinden. Je kunt hierbij overspoelt worden door verdriet en eenzaamheid. Tijdens de cursus leer je je leven opnieuw vorm te geven. Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. Kijk hier voor meer informatie.

Stichting Informele Zorg Twente

Stichting Informele Zorg Twente biedt passende ondersteuning in Twente voor mantelzorgers en heeft een aanbod van verschillende trainingen en cursussen. Bijvoorbeeld de cursus ‘omgaan met dementie’ of ‘de kunst van het zorgen en loslaten’. Kijk hier voor het volledige en actuele overzicht.

Liberein

Liberein is een zorginstelling in Enschede en is vooral gericht op ouderen. Liberein biedt woonmogelijkheden, maar ook (dag)behandeling en heeft een allround aanbod van zorg. Zij bieden de cursus ‘omgaan met dementie’ aan. Kijk hier voor meer informatie.


vragen_klein.png
Vragen?
Stel je vraag aan het Wijkteam.
Stel een vraag
We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.