Liever bellen?
0800 2000

De zorgladder helpt je stapsgewijs uit te zoeken voor welke hulp je in aanmerking kunt komen. De eerste stap gaat over wat je zelf kunt doen. Stappen 2, 3 en 4 gaan over professionele hulp.


Stap 1: Mantelzorg en eigen netwerk

Mensen zijn vaak bereid om je te helpen. Kijk in je omgeving wie wat voor je kan betekenen.

Stap 2: Verpleging en Verzorging

Als je hulp nodig hebt bij je dagelijkse verzorging dan kun jij of je mantelzorger bellen met thuiszorgorganisaties in Enschede. Zij kunnen samen met jou kijken wat nodig is. Eventueel kun je de wijkverpleegkundige of huisarts vragen. Het kan zijn dat je met meerdere organisaties moet bellen om te kijken of je ingepland kunt worden.

Thuiszorg kan op verschillende manieren vergoed worden, dit ligt aan de soort thuiszorg die je nodig hebt. Vraag hiernaar bij de thuiszorgorganisatie.

Stap 3: Wmo hulp

Als je netwerk je niet voldoende kan ondersteunen, dan kan de gemeente Enschede met je bekijken welke ondersteuning er mogelijk is. Klik hier voor de mogelijkheden voor contact.

Stap 4: Tijdelijk verblijf

De huisarts kan, eventueel samen met de wijkverpleegkundige, beslissen dat er een situatie is waarvoor een voorziening ingezet moet worden. Bijvoorbeeld als er sprake is van zware medische zorg of palliatieve zorg. Neem hiervoor contact op met je huisarts.

Wil je de stappen nalezen of uitgebreidere informatie, kijk dan op MantelzorgNL.

vragen_home.png
Staat je vraag er niet bij?
Vraag het een wijkcoach!
Stel een vraag
We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.