Liever bellen?
053-4817900

De zorgladder helpt je stapsgewijs uit te zoeken voor welke hulp je in aanmerking kunt komen. De eerste twee stappen gaan over wat je zelf kunt doen. Stappen 3, 4 en 5 gaan over professionele hulp.


Stap 1: Mantelzorg en eigen netwerk

Mensen zijn vaak bereid om je te helpen. Kijk in je omgeving wie wat voor je kan betekenen.

Stap 2: Informele hulp

Als het niet (meer) lukt om je familie of vrienden om hulp te vragen dan kun je hulp van vrijwilligers inschakelen. Bekijk de sociale kaart om deze hulp te vinden.

Stap 3: Wmo hulp

Als je netwerk en een vrijwilliger je niet voldoende kan ondersteunen, dan kan de gemeente Enschede met je bekijken welke ondersteuning er mogelijk is. Klik hier voor de mogelijkheden voor contact.

Stap 4: Verpleging en verzorging

Als de ondersteuning vanuit stapt 3 niet voldoende is dan kan de wijkverpleegkundige of huisarts bekijken welke mogelijkheden er zijn. Op de website MantelzorgNL staat uitgelegd wat zij voor je kunnen betekenen.

Stap 5: Tijdelijk verblijf (bij crisis)

De huisarts kan, eventueel samen met de wijkverpleegkundige, beslissen dat er een noodsituatie is en een voorziening hiervoor inzetten. Bijvoorbeeld als er sprake is van zware medische zorg of palliatieve zorg. Neem hiervoor contact op met je huisarts.

 

Wil je de stappen nalezen of uitgebreidere informatie, bekijk dan deze stappen op MantelzorgNL.

vragen_home.png
Staat je vraag er niet bij?
Vraag het een wijkcoach!
Stel een vraag
We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.