Is er nú crisis? Bel:
0800 2000

Vanuit het wijkteam is ondersteuning mogelijk om je wegwijs te maken, dit kan via internet of in een persoonlijk gesprek. Enkele voorbeelden: 

  • Een sociale kaart met onder andere ontmoetingsactiviteiten in je wijk.
  • Training voor mantelzorgers. Als mantelzorger heb je het soms zwaar. Je regelt, zorgt en organiseert veel waardoor je eigen wensen en behoeften er soms bij in schieten. De wijkteams organiseren diverse trainingen en groepen. Waaronder de groep Mantelzorger in balans, voor mantelzorgers van 20 jaar en ouder die willen kijken naar zichzelf en wat zij nodig hebben om meer in balans te komen.
  • Over mogelijkheden om je te ontlasten kun je persoonlijk in gesprek met het wijkteam. Elke situatie is ander en we bekijken samen met je wat het best passend is. Bijvoorbeeld over de inzet van (extra) huishoudelijke hulp, dagbesteding voor degene voor wie je zorgt of inzet van een zorgvrijwilliger zodat je wat meer tijd voor jezelf hebt. Om hiervoor een afspraak te maken kun je contact opnemen met onze frontoffice via 053-4807900.
  • Je kunt je vraag ook online stellen aan één van onze medewerkers van het team Online hulpverlening. Je ontvangt binnen maximaal twee werkdagen een reactie. 
  • Je kunt aan de slag in Jouw Omgeving met de zelfhulpmodule "Gezond zorgen". Klik hier voor meer informatie en aanmelden.
  • Ondersteuning bij (financiële) regelzaken voor zover je dat zelf niet kunt.
  • Meld je aan voor de mantelzorg community: Wij Mantelzorgers Enschede. Maandelijks komen mantelzorgers bij elkaar op basis van thema's die hen bezig houden en wisselen ervaringen uit op het gebied van mantelzorg. Bekijk dit filmpje voor een impressie. Wil je meer informatie of je aanmelden, dat kan via: mantelzorgcommunity@enschede.nl

  • Er is een mantelzorghuiskamer waar je als mantelzorgers bij elkaar komt en ervaringen uitwisselt onder het genot van een kopje koffie. De zorgvrager is hier ook welkom. Er zijn ook diverse mantelzorg café's in Enschede. Voor meer informatie hierover neem contact op met de Wijkwijzer in jouw wijk.

wijkcoach_klein_man_paars.png
Wil je meer weten?
Stel je vraag aan een wijkcoach
Stel een vraag
We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Lees meer hierover in onze privacybepaling.
Bedankt voor je bericht. Je ontvangt binnen maximaal vier werkdagen een reactie van ons.